Kävellen kevyemmäksi, osa 2

Kuva Jarmo Lahdesta
Jarmo Lahti

Elokuussa "julkistin" täällä hankkeeni "Kävellen kevyemmäksi". Google Sheetissä ylläpidetty päivittäinen aamupainoraportointi kertoo, että viikkojen 34 ja 52 välillä viikon aamupainojen keskiarvo onkin pudonnut lähes 7 kiloa, keskimäärin 0,37 kiloa viikossa:

Google Sheet -aamupainoseurantaa
Google Sheet -aamupainoseurantaa

Uskaltauduinkin vuodenvaihteessa tekemään uudenvuodenlupauksen noin 9 miljoonan käyttäjän Mastodonissa. Ja mikä pahinta, menin linkittämään lupaukseni lisäksi 875 miljoonan käyttäjän LinkedIniin ja jopa 2,9 miljardin käyttäjän Facebookin.

Miksen olisi uskaltanut, olihan kävelyyn ja joka-aamuisen aamupainon seurantaan perustuvasta menetelmästä jo vuosien takaista kokemusta kuluneen syyskauden lisäksi. Ja kun vielä olin juuri ostanut kunnolliset talviulkoilujalkineetkin:

Merrell Moab Fst 3 Thermo Mid Wp -talviulkoilujalkineet
Merrell Moab Fst 3 Thermo Mid Wp -talviulkoilujalkineet

Ja nyt osan 2 yllätys eli ainakin lyhyt lässähdys heti lupausuhoiluni jälkeen:

Kaupassa (Eastonin Intersport) ja ensimmäisellä 5,4 kilometrin kävelylläkin mukavilta tuntuneet jalkineet kalvoivat oikeaan kantapäähäni ison ja ikävän rakon jo toisen lenkin aikana, eikä auttanut sitten enää Compeed-rakkolaastarikaan. Vaan kävelyt on nyt kävelty ainakin muutamaksi päiväksi, ties vaikka pidemmäksikin aikaa kunnes saan kengät toivottavasti vaihdetuksi oikeasti käytettäviin... Toivottavasti alennuksineenkin 129 euron jalkineet huimine tyyppimerkintöineen eivät jää täysin omaksi tappioksi.

Koska jälleen pääsen kävelylenkkejä tekemään? Sen pääsee näkemään SportsTracker-sivultani täällä. Miten painonpudotus edistyy, näkyy myös siellä: aamupainojen kunkin viikkokeskiarvon saan sunnuntaiaamuisin ja viikkoraportin julkaisen senjälkeisen ensimmäisen kävelymerkinnän kommenttina.