Kävely on kuntoilu jaloin

Kuva Jarmo Lahdesta
Jarmo Lahti

Alkuvuoden olen käynnistellyt viime vuonna väliin jäänyttä kävelyä uudelleen lähes päivittäiseksi rutiiniksi. Jonkinlainen tekosyy viimen vuoden velttoilulle käy ilmi "vuosikatsaus"-blogauksesta. Etenkin näin jälkiviisaana: todellakin tekosyy...

Tämänpäiväinen #kävely:ni Sportstracker-sivultani kuvakaapattuna:

Kävelyn perusdatat kerään kännykän Sportstracker-sovelluksella pilveen
Kävelyn perusdatat kerään kännykän Sportstracker-sovelluksella pilveen

Itse en kävellessäni kuuntele äänikirjoja tai podcasteja. Vaan vaimoa, jos olemme kävelyllä yhdessä kuten on valtaosin tässä uuden alun tammikuu-vaiheessa on ollut:-).

Hyviä syitä kävellä on kerätty allaolevaan helsinkiliikkuu.fi-leaflettiin, joka taisi tarttua mukaan koronarokotuspaikalta:

10 syytä kävellä
10 syytä kävellä

Lähde mukaan. Vaikka vain moikkaamalla SportsTrackerissa (profiilisivulinkki löytyy ylempää), kommentoimalla #kävely-merkattuja instauksiani tai mikä olisi ihan parasta: liittymällä perustamaani "Kävelijät"-ryhmään Facebookissa; meitä on siellä jo 51.

Muuten sillä edellisellä kävelyjaksollani, jota kesti vuoden päivät, mitään muuta liikunnassa tai syömisessä muuttamatta paino putosi noin 10 kiloa. Kävelyt olivat keskimäärin 7 km pituisia eli lenkki kesti runsaan tunnin. Ja sen tunnin aikana ajatukset ehtivät joskus hyvin levätä ja joskus taas suorastaan lentää:-)

Päivitys 31.1.2022

Kauppakävelyllä osui silmään Ilta-Sanomien kävelylööppi:

"13 terveellistä vaikutusta"
"13 terveellistä vaikutusta"

Ne Ilta-Sanomien listaamat 13 kävelyn terveysvaikutusta löytyvät täältä.