Kummallinen sanomisen tarve

Kuva Jarmo Lahdesta
Jarmo Lahti

Sivuston etusivulla jo tulin luokitelleeksi itseni sisällöntuottajaksi. Ja miksei: teknologiajournalismia olen sentään ollut tekemässä pääasiassa kirjoittamalla kymmeniä vuosia, ja siihen päälle videota pääasiassa livenä toistakymmentä vuotta. (Siitä enemmän Jarmo-välilehden alla. Vähitellen :-)

Tämän sivuston aloittaminen tuli päätetyksi ilman sen isompaa tavoitetta kuin mitä niinikään etusivulla on todettu. Kun siis viime vuoden tapahtumat ja niiden synnyttämät ajatukset saivat aikaan päätöksen yrityksen lopettamisesta.

Ja vaikka viime syksyn ja vielä tämän uudenkin saitin aikana täällä blogissakin olen pyöritellyt ajatusta jatkaa striimauksia kevyesti kevytyrittäjänä, niin ainakin tällä hetkellä vaaka on kallistunut siihen, että sellaiseen en loppuelämästäni päiviä enää kuluta. ("Tällä hetkellä"...:-)

Päivien kuluttaminen? Ja blogauksen otsikko?

Pääsyy yrityksen lopettamiseen siis oli alkuvuodesta diagnosoitu ja loppuvuodesta hoidettu eturauhassyöpä. Mikä ei itseäni sinällään saanut missään vaiheessa huolestumaan saati pelkäämään. Mutta kuten edellälinkatussa "vuosikatsauksessakin" totesin: elämän rajallisuus konkretisoitui niin kuin ei koskaan ennen (vaikka pelkkä ikäkin siihen kai pitäisi riittää:-).

Aloitin kuitenkin "kuolinsiivouksen" riittävän ajoissa - mm. lopettamalla (yksin)yritys Infocrea Oy:n (jossa molemmat poikani olivat vähemmistöosakkaina). Kun siihen kuitenkin meni se reilu puoli vuotta.

Oma kuolinsiivoukseni on ollut ja on varsin digitaalista.

Yhtenä (pää)osana siinä on pari pienelle yleisölle eli vain jälkeläisilleni suunnattua kirjoitusprojektia työnimillä "kuolinpäiväkirja" (loppuelämän päiväkirja; tärkeiksi kokemiani mieleenjuolahduksia) ja "ajatuksia elämästä" (oma yritykseni vastata mm. kysymykseen "mikä on elämän tarkoitus").

Noiden kirjoitusprojektien äärellä olen tullut huomaamaan, että vaikka se sanomisen tarve on joskus kovakin, niin sanojen valinnan ja järjestämisen taidossa on vielä paljon kehittämistä. Ainakin moisista vaikkakin henkilökohtaisista niin silti ainakin itselle isoista aiheista kirjoittamisessa. Vaikka ikäni olen ollutkin sisällön- ja siitä suuren osan nimenomaan tekstisisällön tuottaja:-).

Miksi tämän tänne "julkiseen" blogiin kirjoitin? Ehkä varoitukseksi, että täälläkin voi jatkossa enenevässä määrin havaita jäänteitä metafyysisistä ajatuskuluista...

Kuka minä olen? Mikä on elämän tarkoitus?
Kuka minä olen? Mikä on elämän tarkoitus?