MITS: BBS:stä tehtiin Oy 1994

Kuva Jarmo Lahdesta
Jarmo Lahti

Ja miksei olisi. Siis Wiredia uskominen, kun se viikko sitten julisti että "The history of the internet is repeatedly reduced to the story of the singular Arpanet. But BBSs were just as important — if not more."

InfoLinjassa ei kovin montaa BBS-juttua julkaistu, vaikka kustantaja-päätoimittaja (krhm) oli Uusi Elektroniikka -lehden päätoimittajakaudellaan 1987-1988 yhden BBS:n eli "Uusi Elektroniikka TBBS":n "admin" itsekin. Tuo "purkki" oli vain yhden sisäänsoittolinjan päässä pyörivä kokeilu, mutta saattaa löytyä joiltain netistä edelleen löytyviltä purkkilistoilta. Ei kuitenkaan enää tältä vuodelta 1991 peräisin olevalta listalta, jonka itse pienellä penkomisella löysin.

Eipä InfoLinja julkaissut kattavia purkkilistojakaan. Kuitenkin sentään yhden eli V.34-modeemien 28,8 kbps "huimaa nopeutta" hyödyntävien "referenssipurkkien" listan vuonna 1995:

V.34-jutun "kainalo" lnfoLinja 1/1995:ssä listasi BBS-referenssejä
V.34-jutun "kainalo" lnfoLinja 1/1995:ssä listasi BBS-referenssejä

Yhden "purkin" InfoLinja 3/1994 esitteli kokosivun juttuna, kun MITS BBS yhtiöitettiin MITS Oy:ksi aprillipäivänä 1994. MITS Oy:n toimitusjohtaja Saku Setälä:n tuoreehko postaus jossain somessa oli Wired-jutun ohella toinen katalyytti, joka sai etsimään vanhoista InfoLinjoista BBS-juttuja. Joita löytyi siis ihan liian vähän - etenkin tuon Wired-jutun valossa asiaa ajatellen.

Edit 4.6.2022: Tämän "uutisen" linkittäminen LinkedIniin pingauksineen sai Saku Setälän itsensä kommentoimaan: "MITS Oy ei sitten mennyt nimenä läpi kaupparekisteriin, joten firmasta tuli loppujenlopuksi Megabaud Oy."