Kovaa nettipeliä Ahvenanmaalla

Kuva Jarmo Lahdesta
Jarmo Lahti

ITviikon 2.3.2000 ilmestyneessä numerossa nimeni oli ensimmäistä kertaa varsinaisen toimituksen joukossa lehden "apinalaatikossa" (katso jutun pohjalle, löytyykö oma tai kaverisi nimi:-). Siihen asti toimittajantyöstäni oli marraskuussa 1999 aloittanutta ITviikkoa laskuttanut oma yritykseni Infocrea Oy - joka siirtyi noina aikoina noin vuosikymmeneksi pöytälaatikkoon.

Otsikko jutussa on kuin dekkarissa: "Kovaa nettipeliä Ahvenanmaalla". Sen lähemmäs en dekkarityyppistä kirjaa ole kirjoittajana pääässytkään, kuten esimerkiksi on apinalaatikosta löytyvä Kari Haakana, jonka ilmestymisvaiheessa olevan esikoisdekkarin aion "lukea" äänikirjana. Nimittäin siinä on kuulemma uutisäänenä mukana toinen entinen kollega (Insinööriuutisista), Matti Rönkä. (Joka muuten on kirjoittanut jo monta kirjaa, joukossa myös dekkareita). - Mutta siis uutiseen:

PAFin toimitusjohtaja Lars Porkon ilme on uhmakas - vastassa on liuta julkishallinnon organisaatioita.
PAFin toimitusjohtaja Lars Porkon ilme on uhmakas - vastassa on liuta julkishallinnon organisaatioita.

Enpä tiedä tai ainkaan enää muista, minkälaista vääntöä PAF asian tiimoilta kaiken kaikkiaan ja kuinka kauan harjoitti, mutta ainakin tänään vedonlyöntimahdollisuus löytyy PAF:in nettisivuilta. Vuoteen 2005 asti prosessi kuitenkin joka tapauksessa jatkui, jos on uskominen Turun Sanomien uutista - ja miksipä ei olisi.

Sitä ei netti kuitenkaan itselleni paljastanut, miten on käynyt PAF:in "spin-off" -yritys EGET:in (European Game & Entertainment Technology Ltd Ab). Vuoden 2000 alkupuolella EGET:in kerrottiin tähtäävän "niihin noin 200 peliyritykseen, joilla on valtiollinen toimilupa". Vuoden 2001 loppupuolella Digitoday kertoi PAF:in myyneen EGET-osakkeensa ahvenanmaalaiselle Ålands Utvecklings AB:lle, mutta sitten jäljet tuntuvat häviävän. - Tietääkö tai löytääkö netistä joku muu?

ITviikko 2.3.2000, apinalaatikko
ITviikko 2.3.2000, apinalaatikko