Kuinka tärkeä oli sähköposti eduskunnalle vuonna 1993?

Kuva Jarmo Lahdesta
Jarmo Lahti

InfoLinja haarukoi ensimmäisessä syyskuussa 1993 ilmestyneessä numerossaan eduskunnan sähköpostikäyttäjien ajatuksia sähköpostin käytöstään työssään eduskunnassa. Visiointimahdollisuuksia tarjosi viittaus "teledemokratiaan".

InfoLinja 1/1993 sivun 7 otsikko
InfoLinja 1/1993 sivun 7 otsikko

"InfoLinja testasi, mitä saa aikaan eduskunnan sähköpostilaatikoihin lähetetty viesti - vastaavatko mm. kansanedustajat. Ja tulihan niitä vastauksiakin.

Syyskuun 15. päivänä noin kello 18 lähti lähes 400:lle eduskunnan sähkköpostikäyttäjälle InfoLinjan parin kysymyksen gallup. Osoitteet löytyivät Telen ylläpitämästä X.500-osoitehakemistosta, joskin X.400-muotoiset osoitteet muunnettiin ensin tekstinkäsittelyohjelman makrolla internet-muotoon, missä vaiheessa makro teki hieman yli sataan osoitteeseen virheen."

Työviikon aikana tuli 17 vastausta. Vastaajien joukossa olivat mm. Matti Vanhanen, Pekka Haavisto, Heidi Hautala, Jan Vapaavuori ja Olli Rehn. (Tämän kummempaa päivitystä vuoteen 202...2 ei tällä kertaa tulekaan:-)

Lue koko jutun pdf-versio täältä.

Päivitys 8.1.2022

No ok, päivitetään tähän päivään sen verran, että mm. Twitteristä löytyy ns. varmennettu käyttäjätunnus @SuomenEduskunta, joka on mm. julkaissut ja ties vaikka ylläpitää listaa "Kansanedustajia", joka listaa tällä hetkellä 176 kansanedustajan twiitit tuorein ensimmäisenä.

Päivitys 24.1.2022

Tänään jonkun googlettelun tuloksena löytyi mielenkiintoinen Helsingin Sanomien oikaisujuttu:

InfoLinja Helsingin Sanomissa 24.9.1994
InfoLinja Helsingin Sanomissa 24.9.1994