Presidentillisen paljon sähköpostia jo 1993

Kuva Jarmo Lahdesta
Jarmo Lahti

Infocrea Oy:n omakustannelehti InfoLinjan kaikkien aikojen ensimmäinen numero syyskuussa 1993 paljasti etusivullaan muun muassa, että Yhdysvaltojen silloisen presidentti Clintonin muutama kuukausi aikaisemmin julkistettuun sähköpostiosoitteeseen tuli päivittäin 1000-6000 viestiä.

Clintonille tuhansia viestejä päivässä
Clintonille tuhansia viestejä päivässä

Ihan jokainen silloinen diginatiivikaan (nykyinen boomer) ei toki vielä tänäänkään saa inboxiinsa tuollaista viestimäärää. Ei vaikka mukaan laskettaisiin kaikki somekanavien tykkäykset ja vielä dissauksetkin.

Sähköpostista viestintä onkin jo aikaa sitten siirtynyt sosiaaliseen mediaan.

InfoLinjan toimitus ei vuonna 1993 löytänyt Suomen presidentti Mauno Koiviston sähköpostiosoitetta. Tätä naputellessa presidentti Sauli Niinistön sensijaan löytää Twitteristä kuka tahansa ja hänellä onkin siellä lähes 300 000 seuraajaa ja Tasavallan presidentin kansliallakin kohta 75 000.

Suomen presidentillä on myös sähköpostiosoite presidentti@tpk.fi, kerrotaan TPK:sta. Kuitenkin kirje- ja viestimäärä sinne on vuosittain vain "useita tuhansia kirjeitä ja viestejä".