Markdown Cheat Sheet

Kuva Jarmo Lahdesta
Jarmo Lahti

Käynyt useammankin kerran mielessä, että sivuston etusivu on tähän asti ollut aika tylsä. Joten edes pieneksi pikapiristykseksi vaihdoin ensimmäisen rivin tekstin punaiseksi.

HTML:llä en ole "koodannut" sitten infocrea.fi:n alkuaikojen, minkä takia tämän saitin päivittämiseen sen arkkitehti-koodaaja määritteli "koodaus"kieleksi Markdownin (josta ei näköjään ole vielä suomenkielistä Wikipedia-sivua, vaikka esim. eesti-versiokin löytyy...).

Sivusto itsessään on päivitystilassa varsin "intuitiivinen", enkä ole muita "manuaaleja" tarvinnut kuin silloin tällöin "Pypen" vinkkaamaa "Markdown Cheat Sheetiä":

RTFM - tätä "manuaalia" tulee saitin päivittelyn aikana pläräillyksi ehkä eniten
RTFM - tätä "manuaalia" tulee saitin päivittelyn aikana pläräillyksi ehkä eniten

Sieltä löytyi myös nopeasti copy paste -yhteensopiva keino etu- (tai millä tahansa) -sivulla olevan tekstin muuttamiseksi punaiseksi. (Joka ainakin vaikuttaisi toimivan, vaikka "cheat sheet" varausta sen käyttöön asetteleekin - kuten mahdollinen tarkkaavainen lukija saattaa huomata.)


(Tämä "blogaus" oli itse asiassa vain jo toinen "lämmittely" varsinaiseen kesähiljaisen jälkeiseen hommaan tällä "työmaalla" eli välilehdeltä alkavan muistelusivusto "Jarmon" jatkamiseen.)

(Jos joku ihmettelee blogauksen URLin ja julkaisupäivämäärän ristiriitaa (9.8. vs. 11.8.), niin sitä "selittää" 9.8. julkaisuun eksyneen lapsuksen "cheat seet" muuttaminen URLia myöden oikeaan muotoon "cheat seet" tänään 11.8.)