Metakuva?

Kuva Jarmo Lahdesta
Jarmo Lahti

Koska edellisessä blogauksessa oli jäänteitä metafyysisistä ajatuskuluista selvästi yli varoitusrajan, olen alkanut tuntea tarvetta alkaa käyttää mahdollisten vastaavien tapausten merkkaamiseksi samaa "metakuvaa". Joka siis tulee vastaavanlaisten blogausten meta- eli "sometuskuvaksi" riippumatta siitä, mitkä ovat blogauksen mahdolliset varsinaiset sisältökuvat.

Metakuva tulee mukaan sometuksiin jos se on sivun metatiedoissa määritetty. Tämä EI ole metakuva.
Metakuva tulee mukaan sometuksiin jos se on sivun metatiedoissa määritetty. Tämä EI ole metakuva.

Sitä edellistä blogausta en somettanut, vaikka sen syystä tai toisesta ("kummallinen sanomisen tarve"...) suoraan tähän "CMS":ään kirjoitinkin. Mutta jos/kun ehdin jatkossa etsiä oikeita sanoja ja sanajärjestystä "sellaiselle, mistä ei voi puhua"1, niin metakuvalle voi tulla oikeampaakin tarvetta:-)

Päivitys päiväkävelyn jälkeen

Nyt on blogausten metakuviksi tehty kaksi erilaista.

Pähkäilevämpiä tuumailuja varten tämä (josta lähinnä oli yllä puhetta ja joka on valittu tähän blogaukseen):

Metafyysisissä mietteissä näpytettyjen blogausten metakuva
Metafyysisissä mietteissä näpytettyjen blogausten metakuva

Jos taas blogiin tulee kirjatuksi jotain varmemmalla pohjalla olevaa ja toteavaa, niin voisin - etenkin varsinaisen aihekuvan puuttuessa - käyttää tätä:

Faktallisiin toteaviin blogauksiin soveltuva metakuva
Faktallisiin toteaviin blogauksiin soveltuva metakuva

Metakuvien pohjana olevasta profiilikuvasta (klikkaa upotusta):


  1. Luin läpi Ludwig Wittgensteinin "Tractatus logico-philosophicus eli Loogis-filosofinen tutkielman" vuosi/pari sitten, mutta rehellisesti sanottuna en ymmärtänyt siitä höykäsen pöläystä. Sen kuuluisimman quotin osasin kyllä ennen kirjan lukemistakin.