Striimivaari®na jatkaminen vaatiikin selvityksen

Kuva Jarmo Lahdesta
Jarmo Lahti

Käytin Infocrea Oy:n sivuston blogissa ensimmäisen kerran otsikkotasolla #Striimivaari-"brändiä" 9.9.2018 (kopio täällä):

Blogiotsikossa 9.9.2018, #hashtag:ina jo pari viikkoa aikaisemminkin
Blogiotsikossa 9.9.2018, #hashtag:ina jo pari viikkoa aikaisemminkin

Jonkun sometuksen kommenteissa joku vitsinä heitti, että se pitäisi hakea tavaramerkiksi. Ja sehän oli kuin olisi tamperelainen pistetty pimeään pyöreään huoneeseen ja sanottu, että nurkassa on mustaa makkaraa.

Ja niinhän siinä kävi, että jo 3.11.2018 pääsin Infocrea Oy:n blogissa julistamaan, että "Striimivaari on rekisteröity tavaramerkki". Vitsi maksoi muistaakseni parisataa euroa, millä Infocrea Oy sai tavaramerkin hallintaansa 10 vuodeksi päätöksen voimaantulosta eli 26.10.2028 asti.

Markkinoinnillisesti tavaramerkki Striimivaari ei varmaan ollut (eikä ole) tavaramerkkien terävimmästä päästä. Mutta kyllä sitä käytetty on kolmen vuoden aikana ja aika paljonkin. Sen voi todeta vaikka etsimällä käyttämistäni somepalveluista (ne näkyvät lähes joka sivun alareunassa) #hashtag:ia #Striimivaari - ja usein nimenomaan ®:n kera.

Kävi kuitenkin niin, että terveydellisistä syistä päätin alkuvuodesta 2021 pistää kioskin Oy:nä kiinni. Ja virallisesti Infocrea Oy oli lopetettu 19.10.2021.

Osakeyhtiön lopettamisessa menee hallituksen päätöksestä puolisen vuotta. Sen puolen vuoden aikana ei tullut pieneen mieleenikään laatia Infocrea Oy:n (eli käytännössä itseni) kanssa allekirjoitettua sopimusta tavaramerkki Striimivaari:n luovuttamisesta henkilölle Jarmo Lahti.

Nyt olen sitten paitsi avannut tämän henkilösivuston, alkanut myös pähkiä (katso edelliset blogaukset) eläkeläis-kevytyrittäjyttä. Jollaisen yhteydessä tavaramerkki Striimivaari® voisi olla... ihan kiva:-)

Kysyin tänään PRH:sta, miten voin saada Striimivaari-tavaramerkin hallintaani, kun asiasta kertovalla infosivulla kerrotaan prosessissa tarvittavan "kopiota allekirjoitetusta asiakirjasta, josta siirto ilmenee, esimerkiksi kopiota kauppakirjasta tai erillisestä siirtokirjasta".

Tavaramerkeistä(kin) vastaava johtava neuvontalakimies Tuulimarja Myllymäki antoi toivoa: "Voit siirtohakemuksen yhteydessä toimittaa meille selvityksen siitä, kenelle oikeudet tavaramerkkiin ovat siirtynyt yritystoiminnan lakatessa. Jos selvityksen katsotaan riittävän, voidaan haltijatietoja muuttaa."

Vinkkejä aukottoman ja vetoavan selvityksen laatimiseksi? Kun tavaramerkin hallinnan siirto kuitenkin maksaa sähköisessä palvelussa 100 ja muutoin 150 euroa...

Päivitys 21.12.2021

Koska aikomukseni on linkittää tämä blogaus osaksi selvitystä, kerään tähän alle hieman ns. faktaa:

Striimauspalveluja (yksin)yrityksensä Infocrea Oy:n kautta lokakuuhun 2021 asti tarjonnut Jarmo Lahti "lanseerasi" #hashtagin #Striimivaari Twitterissä 21.8.2018. Muutama viikko myöhemmin eli 9.9.2018 Antti Tyrväisen(?) leikkisä kommentti "Et kuitenkaan tavaramerkkiä hakenut?" yhteen #Striimivaari-twiittiin sai Jarmo Lahden hakemaan vielä saman päivän aikana sitä tavaramerkkiä. Kertominen tästä vielä samassa ketjussa sai Antti Tyrväisen niittaamaan: "Yllytyshullu":-)

Hashtagia #Striimvaari ja/tai #Striimivaari® on sosiaalisessa mediassa käyttänyt käytännössä vain yksi henkilö eli lokakuussa 2021 toimintansa lopettaneen Infocrea Oy:n perustaja ja (yksin)yrittäjä Jarmo Lahti:

Googlettamalla Striimivaari, #Striimivaari tai #Striimivaari® ei myöskään löydy juuri muuta kuin Jarmo Lahti ha/tai Infocrea Oy.

Vaikka Infocrea Oy (eli käytännössä Jarmo Lahti) unohti (tai asia ei tullut edes mieleen) tehdä tavaramerkistä Striimivaari kauppakirjan tai luovutussopimuksen, on edellä esitetyn valossa selvää, että Striimivaari = Jarmo Lahti.

Päivitys 22.12.2021:

Mm. eilisen yo. some- ja Google-haravoinnin inspiroimana naputtelin PRH:n nettiin hakemuksen:

Hakemus jätettiin PRH:een 21.12.2021 klo 23:41:37
Hakemus jätettiin PRH:een 21.12.2021 klo 23:41:37

jonka liitteenä oli yllä Tuulimarja Myllymäen mainitsema selvitys, tai ainakin yritys sellaiseksi.

Päivitys 5.1.2022

Eilen 4.1. sähköpostini kilahti klo 11:50 ja PRH:n patentti- ja tavaramerkkitarkastaja H.H. kirjoitti "Käsittelen lähettämäänne hakemusta. Koska tavaramerkin haltijayhtiössä Infocrea Oy oli lakkaamishetkellä kolme osakasta, tarvitsemme kaikkien allekirjoitukset tavaramerkin siirtokirjaan ”siirtäjä” -kohtaan. Voitte käyttää oheista lomaketta tai muotoilla sen mukaisesti luovutuskirjan. Sen voi palauttaa minulle sähköpostitse."

Siispä uploadasin yhdelle siirtäjäallekirjoittajalle suunnitellun lomakkeen Google Driveen, missä muutin sen Google-dokumentiksi ja editoin siihen Siirtäjä-kohtaan paikan kolmelle allekirjoittajalle ja nimen selvennykset valmiiksi. Eli itseni lisäksi molemmat vähemmistöosakaspoikani. Printtasin lomakkeen, allekirjoitin itse ja pistin lomakkeen sekä kaksi valmiiksiosoitteistettua ja postimerkitettyä kuorta kolmanteen kuoreen, jolla lomake lähti allekirjoitettavaksi ensin vanhemmalle pojalleni.

Päivitys 6.1.2022

Tulin eilisiltana ajatelleeksi, että josko digitaalisesti allekirjoitettu (eli nopeammin kierrätettävä ja PRH:lle toimitettava) siirtokirja toimisi. Ja kun kaiken lisäksi löysin yksityishenkilölle ilmaisen Sarake Signin, niin päätin: tämäkin on kokeiltava:-). Joskaan Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen 6.5.2021 päivätty teksti "Sähköinen allekirjoitus ja muut eIDAS-palvelut" ei varsinaisesti vahvistanut uskoa digitaalisuuteen tässä asiassa. Pikemminkin että "haluatteko nopeasti vai tehhäänkö tietokoneella":-)

Päivitys 7.1.2022

Tänään klo 11:12 lähti Sarake Sign -palvelun avulla osakkaiden digitaalisesti allekirjoittama tavaramerkin siirtokirja asiaa hoitavalle PRH:n tarkastajalle. Jolta tuli automaattivastausviesti, että on seuraavan kerran paikalla 10.1.2022.

Päivitys 10.1.2022

"Jotta päätöksemme saavuttaisivat asiakkaamme mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti, toimitamme päätöksemme sähköpostitse", saatteisti PRH:n tarkastaja H.H. tänään klo 8:58 lähteneen sähköpostinsa, jonka liitteenä oli "Hyväksymisote tavaramerkin siirrosta". Ja totta tosiaan, myös PRH:n nettisivulta löytyy nyt tieto, että tavaramerkin striimivaari haltija on Jarmo Lahti(-:

Tavaramerkin striimivaari haltija on Jarmo Lahti
Tavaramerkin striimivaari haltija on Jarmo Lahti